Deze opmerking horen wij vaak! Het uiterlijk en het mooi maken is zeker niet de hoofdreden. Gemiddeld vinden wij na inspectie en reinigen van een dak 5 tot 15 kapotte dakpannen/ nokvorsten , gescheurd lood , en voegen die vervangen dienen te worden en daardoor beginnende vochtproblemen onder de pannen veroorzaken.Dat is werk voor een specialist ook al denkt u het zelf te kunnen reinigen . Als men dit niet met de juiste apparatuur doet kan dit namelijk schade aan de dakpannen veroorzaken. Na zelf reinigen is het alleen mogelijk te impregneren,dit geeft een veel minder lang resultaat als coaten met een speciale dakpannen verf.

dakpannen-reparatie

Dakpannen reinigen en coaten is eigenlijk voor iedere woning of bedrijfsbezitter een must, want door het reinigen van dakpannen komen ook kapotte pannen en andere onvolkomenheden aan het licht. Dit is zonder het reinigen vaak niet te zien en kan grote problemen geven. Dakpannen worden namelijk blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals zon, UV, regen, hagel, sneeuw en vorst en deze invloeden kunnen na ongeveer 15 jaar er voor zorgen dat een dakpan poreus gaat worden. Daarnaast hecht vuil zich aan de dakpannen, zoals mos, algen en atmosferisch vuil, met als gevolg een vies en onverzorgd dak en dakpannen (vooral bij betonnen dakpannen) die poreus worden. Mossen scheiden een zuur af wat op den duur invreet in de pannen maar groeien ook in de kieren en naden en drukken de dakpannen opzij, wat samen met kapotte en poreuze pannen lekkage veroorzaakt. Dakpannen, die poreus zijn geworden en geen beschermende laag meer hebben, kunnen door water dat binnendringt kapot vriezen. Daarnaast laten poreuze dakpannen water door, hetgeen funest is voor de isolatie en de panlatten. De oorspronkelijke kleurlaag, die in de fabriek is aangebracht op de pannen verdwijnt gedurende de levensduur. Dakpannen reinigen en coaten heeft niet alleen een mooi en verzorgd dak als resultaat, ook bespaart u er stookkosten mee, doordat uw isolatie weer optimaal is en droog blijft .Tevens zijn de dakpannen door de verflaag, die opnieuw is aangebracht niet alleen mooi maar ook water en vuil afstotend.

Bekijk de voordelen op deze video!

Referenties

Ik sta hier vol trots naar mijn dak te kijken.

ingrid-boon-dakpannen-reinigen

Het leuke van Gebouw Totaal is, dat ik zelf de steiger op mocht om een kijkje te nemen. Ook tussen de werkzaamheden door. Hierdoor kreeg ik te zien dat de betonnen dakpannen al water doorlieten door de slechte staat waarin ze verkeerden. Daar ben ik echt van geschrokken. Gelukkig is het nu weer voor jaren goed beschermd. Ik ben blij met Gebouw Totaal. Niet alleen gezellig personeel, maar ook goed advies en een betaalbare prijs. Dat is toch zeker ook belangrijk. Super blij met mijn “oude”, ”nieuwe dak”. Bedankt Gebouw Totaal!

Ingrid Boon uit Hillegom.

 

Gebouw Totaal heeft de dakpannen van onze 2 onder 1 kap woning uit 1930 gereinigd en voorzien van een nieuwe verflaag. We wonen nu een jaar of 17 in dit huis en we hebben er eigenlijk nooit wat aan gedaan. Nu met dit prachtige weer is het echt genieten op ons terras. Ons dak zit er weer als nieuw uit! We krijgen heel veel complimentjes en hebben te horen gekregen dat we er gelukkig op tijd bij waren, want er werden heel wat gebroken dakpannen gevonden. Ook qua prijs is het ons ontzettend meegevallen. Onze buren waren meteen onder de indruk en hebben Gebouw Totaal gevraagd hun dak gelijk mee te nemen. Dit leverde ons een leuke korting op. Zo zijn allebei onze daken weer als nieuw!

Fam. Freriks uit Noordwijkerhout

De voordelen in het kort!

  • Schitterende uitstraling
  • Dak weer als nieuw
  • Vuil en water afstotend
  • kostenbesparend t.o.v. een nieuw dak
  • Defecten worden gerepareerd
  • Besparing op stookkosten
  • Woning stijgt in waarde
Contact Us

U kunt hier snel een bericht versturen naar ons. Wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt